Първият SUV на Citroen щурмува Пекин

Общи 15 април 2014 | Speed-Press.com A- A+ 6495 посещения | без коментари

Определено тази седмица всички автомобилни новости ще се въртят около автосалона в Пекин, който отваря врати от 20 април. За този форум от Citroen са подготвили нов-новеничък и между другото първи по рода си за френската марка луксозен SUV под името DS 6WR. Вдъхновението идва директно от концепцията Wild Rubis, а стилистиката – от линията DS. Предвидени са два двигателя - e-THP 160 и THP 200, и двата съчетани с 6-степенна автоматична трансмисия.

Дизайнът е парижки, а размерите солидни – 4,55 м дължина, широчина 1,86 м и височина 1,61 м при колесна база от 2,73 м. Джантите са 19-инчови и са готови да превземат всякакви терени благодарение на системата Grip Control, без да е необходимо и четирите колела да са задвижващи. Това на свой ред допринася и за ниските нива на емисии от CO2.

Наред с лансирания през септември миналата година DS5 и последвалия го от този март DS 5LS това е третият представител на възродената гама DS, който ще бъде произвеждан в Китай. Първоначално французите пускат модела на китайския пазар, но това ще се случи едва в края на годината. През идните месеци предстои да се появи и друг модел, предвиден за местно производство. Разрастването на тази гама е съпътствано от разширяването на веригата магазини 56 DS Stores в големите градове на страната.


 
Ключови думи:   citroen
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте