Очакват ръст на продажбите в Европа през 2014-а

Общи 30 януари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 7950 посещения | без коментари

Всички икономически прогнози за автомобилния бранш сочат прекъсване на 6-годишното свиване на европейския пазар. Нещо повече – щял да се разшири с 2%. Обаче все още не е дошло време да скачаме до тавана от радост.
Резултатът от 11,85 млн. регистрирани коли през 2013-а никак не е обнадеждаващ, а звучи като началото на голямо корабокрушение. Под 12 млн. автомобила продажбите в Стария свят не са падали от 1995 г. насам. Още повече че по това време страните, членуващи в Евросъюза (разбирай – включени в този отчет), са били едва 15 вместо актуалните 28.
Но все пак има глобални знаци, които са оптимистични, смята главният изпълнителен директор на PSA Peugeot-Citroen, Филип Варен, в качеството си на президент на Асоциацията на автомобилните производители ACEA. Очакваното за тази година покачване с 1,4% на вътрешния брутен продукт в Съюза по законите на икономиката ще се изрази точно в 2% ръст на автомобилния пазар в Европа. Незначителен, но все пак ръст.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте