Кои са най-безопасните автомобили на 2010 г.

Общи 28 януари 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5767 посещения | без коментари

Euro NCAP обяви петте най-безопасни автомобила на 2010 г. на базата на тестовете, направени от независимата организация. Общо 29 модела са били умишлено блъскани и „трошени” през 2010 в лабораториите й с едничката цел да се установи доколко са способни колите да запазят живота ни. 65% от тях са достигнали заветния максимален резултат от 5 звезди, докато през 2009 г. това е било в сила за 90% от тях. Тогава Euro NCAP реши, че след като голяма част от автомобилите опазват живота на възрастните пътници, децата и пешеходците, то е време да повиши критериите си, за да предизвика производителите да правят все по-безопасни коли. Най-слаби през 2010 г. са били резултатите на китайския модел Landwind CV9 (две звезди), както и на Citroen Nemo с три звезди.
Сред високия клас най-безопасен е бил BMW 5 Series, в компактната категория това е Alfa Romeo Giulietta, в супермини - Honda CR-Z, Kia Sportage е отличен при компактните офроудъри, а Toyota Verso – при минивановете.
В допълнение на отличниците Suzuki Swift, Kia Venga, BMW X1, VW Sharan/Seat Alhambra и Citroen C4 са постигнали 80% от точките, формиращи общия бал, резултат, който ги поставя сред най-добре представителите се в тестовете на Euro NCAP.

 
 

Вицът на деня - 8 Вицът на деня - 8
28 януари 2011
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте