Китай се фокусира върху хибридите

Общи 23 август 2011 | Speed-Press.com A- A+ 13570 посещения | без коментари

Китай се отказа от плановете си да бъде на челна позиция пред западните страни в масовото производство на електромобили.

Китайската нация се разраства с небивали размери, което води и до увеличаване на размера на търсене на автомобили. Китайското правителство първоначално се опита да игнорира хибридните технологии с цел да намали зависимостта на страната от петрола и да подобри качеството на въздуха в силно замърсени градове като Пекин.

Правителството в Пекин си беше поставило за цял да има един милион превозни средства с „новата енергия“ до 2015 година и пет милиона до 2020. Тази цел обаче ще включи и нормални хибридни автомобили, за да бъдат постигнати тези нереалистични очаквания. В момента са налице схеми за субсидиране, провеждани в пет китайски града, чрез които се дават отстъпки до $ 9370 за чисто нов електромобил.

При хибридите ситуацията също не е цветуща – в контраст с успеха си в САЩ и Европа, Toyota продаде само един Prius през миналата година. Това значи, че за да се даде старт на този пазар ще се необходими допълнителни субсидии.

Акцентът в момента не е само върху електромобилите, а и към хибридите и всички автомобили, които могат да намалят разхода на гориво. Изглежда, че както на Запад, така и китайските клиенти бавно приемат навлизането на този тип технологии.

 
Ключови думи:   prius, toyota, Калейдоскоп
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте