Идва най-мощният австралиец

Общи 29 април 2013 | Speed-Press.com A- A+ 10630 посещения | без коментари

HSV, подразделението за специални автомобили на австралийската компания Holden, разработи най-мощния модел в историята на страната. Седанът GTS Gen-F се сдоби с 6,2-литров V-образен 8-цилиндров мотор от Chevrolet Camaro ZL1. Двигателят развива макс. мощност 585 к.с. и макс. въртящ момент от 740 Нм. Тийзърът на бъдещия модел е публикуван в уебсайта на производителя.
В момента най-мощният модел в гамата на HSV е GTS 25th Anniversary. Неговият 6,2-литров мотор от семейството LS3 развива макс. мощност 441 к.с. Моделът HSV GTS Gen-F, който е изграден на базата на представения през февруари Holden VF Commodore, набира от място до 100 км/ч за по-малко от 4,5 сек след старта. Макс. скорост на седана ще бъде електронно ограничена на 250 км/ч.
Четиривратката ще получи електронно разпределение на въртящия момент, стабилизираща система с пет работни режима, вкл. и пистов, адаптивно окачване, което променя твърдостта на амортисьорите според пътни условия.
Тази година компанията HSV възнамерява да пусне 500 бройки от GTS Gen-F. Очаква се, че цената на седана ще е около 100 хил. австралийски долара. Продажбите на HSV GTS Gen-F започват от средата на годината.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте