Защо сме агресивни зад волана по празниците?

Общи 30 декември 2013 | Speed-Press.com A- A+ 9570 посещения | без коментари

Шофьорите стават по-агресивни по празниците, особено с наближаването на новогодишната нощ, сочи изследване на американската застрахователна компания State Farm Insurance.
Под агресивно шофиране се има предвид поведение зад волана, което води до аварии, конфликти, резки престроявания и неспазване на дистанция.
Две трети от интервюираните в проучването са се сблъсквали с агресивно шофиране в новогодишно-коледния период по-често от обикновено. Освен това 32% от респондентите са заявили, че самите те стават агресивни в навечерието на празниците, а 44% от тях си признават, че са станали по-агресивни през последните няколко месеца. 63% от тях са се оплакали от задръствания.
Агресията зад волана по празниците не е случайна. По това време на годината всички ние поемаме към желания хотел, към други градове и държави, за да бъдем с близките си в новогодишната нощ, а изтощителното пазаруване води до изнервящи задръствания в големите градове. Нашият съвет е да гледате по-ведро на нещата и да избягвате конфликтните ситуации с усмивка. Най-добре е в тези дни да ползваме обществен транспорт или такси, препоръчват експертите.


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте