Българска роза по европейските рали трасета

Общи 20 март 2014 | Speed-Press.com A- A+ 13995 посещения | без коментари

Уникалната маслодайна роза е един от символите на България. Рали състезателката Екатерина Стратиева реши да използва образа на цветето за новия си проект, посветен на популяризацията на страната ни посредством моторспорта. Катето, както е позната в средите на автомобилизма, е посветила повече от 10 години от живота си на карането по трасетата. През следващия сезон тя планира да участва минимум в 4-5 старта от Европейския рали шампионат и да представя на всеки от тях кратко видео, посветено на родината й. На специална пресконференция чаровната дама сподели, че много пъти в чужбина са й задавали въпроси относно България – защо носи мартеница, къде е разположената страната и др. Румен Янчев, председател на УС на „Булстрад“, една от спонсорските организации на Стратиева, изказа мнение, че спортът е добър начин за популяризиране на държавата ни. Високопоставеният служител на застрахователната компания сподели, че по време на почивката си на отдалечен остров се е запознал с чужденци. Първоначално те не свързвали понятието „България“ с нищо – но само споменаването на името на Стоичков било достатъчно, за да се сетят за коя страна става въпрос. Владимир Илиев, преподавател на Екатерина, е убеден, че тя е сред най-популярните състезателки в света – все пак в този спорт броят на дамите не е много голям. Илиев похвали Катето за мъжкото поведение по трасетата – доказателство за него бил фактът, че тя продължава кариерата си въпреки две тежки катастрофи.

Новия сезон Стратиева започва с участие в рали „Акрополис“ със Subaru Impreza. Тя и навигаторката й – румънката Кармен Поенару, не познават добре машината с двойно задвижване. Ето защо стартът ще бъде сериозно изпитание за женския екипаж. Към момента Екатерина не знае нито дали ще участва в български надпревари, нито дали в бъдеще ще кара Subaru-то. През 2012 г. Стратиева бе класирана на първо място в световната ранглиста за пилоти от нежния пол, а за 2013 г. е вицешампион в европейския рали шампионат.

 
Ключови думи:   Други
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте