Балкански офроуд маратон стартира в Кърджали

Общи 07 септември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4610 посещения | без коментари

60 пилоти от 10 европейски държави застанаха на старта на офроуд напреварата „Балкан Маратон 2011“ в четвъртия ден на септември. Сред участниците се нареди и петкратният победител в рали „Дакар“ Йозеф Махачек от Чехия, който се включи с първата българска дама, която се готви за „Дакар 2012“ - Зорница Тодорова.
Стартът на маратона бе даден в Кърджали. Той продължава цели 5 дни по трасе, което преминава през България, завърта в Гърция и финишира по труднодостъпни терени отново в родината ни. Маршрутът е Кърджали, Джебел, Хасково, Харманли, Любимец, гръцкия град Орестиада и обратно в България. Така участниците в четирите класа мотоциклети, АТV, бъгита и автомобили 4х4, ще изминат общо1200 км за пет дни. Състезанието е и III кръг от Националния шампионат по офроуд и III кръг от Балканска Рали - Рейд Купа 2011. Главен организатор е клуб „4х4 Адвенчър – България“ в лицето на първия български участник в световната надпревара „Дакар 2011“, Тодор Христов. Заедно с лидера на партия ДПС Ахмед Доган и кмета на Кърджали Хасан Азис откриха официално „Балкан Маратон 2011“. Двамата политици направиха лично официалните стартове в различните класове. Доган подкара състезателно ATV, а кметът на Кърджали демонстрира завидни умения в две пълни обиколки на затвореното състезателното трасе с вископроходим автомобил. Именно в този клас се очаква и най-лютата конкуренция между европейските асове, още повече че в стартовите списъци присъстват френският състезател в Дакар 2011 Себастиан Делоне с Mitsubishi X-Pro и унгарските шампиони от Solyom Team. Останалите отбори са от Австрия, Италия, Албания, Германия, Гърция, Чехия, Словения и България.

 
Ключови думи:   Off Road
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте