Zafira Tourer готов за Франкфурт

Общи 18 май 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7770 посещения | без коментари

Opel разкри новия Zafira Tourer, който е с 19 см по-дълъг от предшественика си. Световната му премиера ще се състои на автомобилния салон във Франкфурт. Старият модел ще продължи да излиза от завода на марката в Бохум заедно с новия.
Миниванът е изграден на нова платформа. Колесната му база е увеличена с 57 мм до 2760 мм. При прибрани седалки от третия ред багажникът побира 710 л, като може да достигне и до 1860 л, ако елиминираме и втория.
Новият Zafira Tourer ще е с модернизирана система Flex7 за реорганизация на вътрешното пространство. Последният ред седалки отново може да бъде прибран така, че да се получи напълно равен под, а средният се състои от три отделни „фотьойла“.
Ще продават новия модел в Европа с 2,0-литров дизелов мотор с три варианта на мощността - 110, 130 и 165 к.с. Освен това за минивана са достъпни и два 1,4-литрови турбобензинови двигателя с мощност 120 и 140 к.с. Те могат да бъдат куплирани с 6-степенна механична предавателна кутия или с 6-степенен автоматик. Работата им ще бъде допълнена и от система „стоп-старт“.
Съвсем скоро след пазарния му дебют, в гамата на Zafira Tourer ще се появи и икономичната версия ecoFLEX, както и варианти с природен газ и пропан-бутан. Малко след това ще очакваме появата и на високоскоростна версия с абсолютно нов бензинов мотор.
Гъвкаво шаси FlexRide, адаптивни амортисьори, панорамен стъклен покрив и адаптивен круизконтрол са само малка част от „глезотиите“, на които могат да се радват шофьорите. Засега производителите не са обявили цени.

 
Ключови думи:   opel, opel zafira, tourer
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте