Peugeot 208 T16 Pikes Peak прибра две награди

Общи 27 декември 2013 | Speed-Press.com A- A+ 12840 посещения | без коментари

Пет месеца след като атакува хронометъра в най-зрелищното в света планинско изкачване в Колорадо, 208 T16 Pikes Peak отново е под светлините на прожекторите. Този път причината са двете международни награди, присъдени от авторитетните издания Autosport и BBC Top Gear. Първото определи Т16 за „Рали автомобил на годината“, докато второто – за „Състезателен автомобил на годината“.
Времето от 8:13,878 мин, за което Себастиен Льоб превзе легендарното трасе към връх „Пайкс“ в Колорадо, САЩ, зад волана на Peugeot 208 T16 Pikes Peak, оглави заглавията при моторните спортове на 30 юни. Наподобяващата стойка на звяр, страховитото 1:1 съотношение мощност-маса (875 к.с. за 875 кг) и динамичните показатели, равняващи се и дори превъзхождащи тези на болид от Формула 1, плениха въображението на феновете, особено след като бе създаден за период от само четири месеца в щабквартирата на Peugeot Sport във Велизи, близо до Париж. Невероятното предизвикателство, с което френският екип се справи през 2013, определено накара специалистите и широката публика да му отдадат заслуженото.
В началото на декември автомобилът бе награден по време на Autosport Awards, годишната гала вечер, която събира елита на моторния спорт. 208 T16 Pikes Peak бе отличен с наградата „Рали автомобил на годината“. Няколко дни по-късно, на известната церемония Top Gear Awards отличи звяра на Peugeot с приза „Състезателен автомобил на годината“, още едно от най-престижните отличия в света на моторните спортове.
Бруно Фамен (директор на Peugeot Sport): “Очевидно сме много поласкани и много горди от тези две награди. Планинското изкачване на връх „Пайкс“ през юни бе изключително изживяване и сега осъзнахме какъв голям отзвук предизвика нашето участие в медиите, в обществеността и в рамките на компанията. Tези две отличия са изключителна награда за нас. Много сме трогнати и искаме да се насладим на тези моменти с всички онези в екипа, които оставят сърцето и душата си в своята ежедневна работа.”

 
Ключови думи:   peugeot
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте