MG ще прави 3-цилиндров агрегат с работен обем от 1 литър

Общи 30 април 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8885 посещения | без коментари

Британският производител MG, в момента собственост на китайската корпорация Nanjing Automobile Group, напоследък е доста активен. По време на приключилия днес автомобилен салон в Шанхай англичаните представиха концептуален SUV, предвестник на бъдещ модел, който ще бъде обзаведен с малък двигател. Това обаче нямало да е единственият автомобил в гамата на MG, който ще ползва новите мотори, разработвани от компанията. Става въпрос за силови агрегати GDI, които ще бъдат лансирани на китайския пазар в края на тази година и в началото на следващата. В Европа ще се появят от 2015 г. Гамата от новите двигатели включва 1,4-литров турбомотор и 1,5-литров бензинов. Ще ги монтират в MG3 (на снимката), MG5 и серийния наследник на концептуалния SUV. 1,5-литровият мотор ще задвижва MG6.
Голямата новина обаче е за още по-малък мотор – 3-цилиндров бензинов агрегат с работен обем от 1 литър, който ще е съперник на прословутия Ford EcoBoost. В сметките на MG влизат и планове за два вида трансмисии с два съединителя.

 
Ключови думи:   ford, nanjing automobile group, SUV
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте