Kia минава на електричество

Общи 07 февруари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 8245 посещения | без коментари

Kia Motors представи първия си сериен електрически автомобил Soul EV и обновена версия на хибридната Optima на салона в Чикаго (8-17 февруари, 6 и 7 февруари – медийни дни, http://www.chicagoautoshow.com/). Първият излиза на пазара в САЩ още тази пролет, като по-късно ще се появи и в Европа.
Soul EV е с предно предаване и електрически двигател с мощност 109 к.с. Очаква се ускоряването от място до 100 км/ч да става за по-малко от 12 сек, като скоростта е електронно ограничена на около 145 км/ч. Автомобилът е с високоенергиен литиево-йонен 27-киловатчасов акумулатор с въздушно охлаждане, монтиран под пода. Очаква се с едно зареждане „батерията“ да покрива нуждите на автомобила за изминаването на до 170 км в реални условия. 360-волтовият акумулатор е термоустойчив и според производителите – изключително обезопасен, тъй като клетките му са с гел електролит и всяка от тях е с керамичен отделител. Снабден е с никел-кобалт-магнезиев катод, който спомага за увеличаването на капацитета, а анодът е от графит. Последният факт допринася за издръжливостта и намаляването на масата.
Допълнително автономността на електромобила е увеличена и благодарение на спирачна система, регенерираща кинетичната енергия до 12%, която се връща обратно в акумулатора. Четири са работните режими на електрическия Soul.
Зареждането става лесно от стандартен 120-волтов контакт или от конвенционално 240-волтово зарядно, като и двата варианта са част от стандартното обзавеждане.
За екологичния модел на помощ на Kia са се притекли Bosch, Leviton и AeroVironment.
Optima Hybrid идва с някои подобрения спрямо предишния модел, особено що се отнася до аеродинамиката – добавени са серийно допълнителни отвори в бронята. Променени са и джантите, но двигателят си остава същият.

 
Ключови думи:   kia
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте