Fiat вече държи контролния пакет на Chrysler

Общи 22 юли 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6730 посещения | без коментари

Италианският автомобилен концерн Fiat SpA изкупи дела от правителствата на САЩ и Канада в Chrysler Group LLC. По този начин Fiat става най-големият акционер в Chrysler, казва се в съобщение от американския концерн. Според пресбюлетина на Chrysler италианският концерн е платил 500 млн. долара за дела на американското правителство, който представлява 6%. Освен това в рамките на отделно споразумение Fiat придоби и 1,5% акции на компанията, които пренадлежаха на правителството на Канада за 125 млн. долара. По последни данни след сделката делът на Fiat в американския производител вече възлиза на 55,3%.
На 12 април 2011 г. Fiat увеличи дела си в Chrysler Group LLC от 25% на 30%. Увеличението на дела на Fiat в акционерния капитал на Chrysler е резултат от постигнатите партньорски договорености с американците три целеви ориентира. Fiat автоматичесно увеличи дела си с 5%, след като Chrysler натрупа загуби от 1,5 млрд. долара от продажбите си извън пределите на Северна Америка, според което Fiat ще продава редица модели на Chrysler в Бразилия и Евросъюза, в това число и под търговската марка Fiat Group Automobiles.
Fiat получи начално 20% от акциите и управленски контрол над Chrysler през 2009 г., след това американскато компания обяви фалит. В началото на 2011 г. италианският автомобилен производител вдигна дела си в Chrysler на 25%.

 
 

M хора M хора
22 юли 2011
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте