Continental въвежда 3D звуково изживяване в автомобила

Общи 19 август 2014 | Speed-Press.com A- A+ 7395 посещения | без коментари

Доставчикът на технологии за автомобилната индустрия и водещ производител на гуми Continental и Auro Technologies обявиха партньорство, чрез което Continental ще интегрира революционната звукова системa Auro-3D в инфотейнмънт системите в автомобила. Според споразумението Continental ще бъде системен интегратор и ще използва 3D аудио технология и софтуер от Auro Technologies. Continental ще може да лицензира технологията на други автомобилни доставчици и производители по света, което ще даде възможност на автомобилните производители да предоставят революционно звуково изживяване в автомобила.
За първи път използван в дигиталното кино, Auro-3D форматът е следващото поколение в аудио технологиите, добавяйки “височинен пласт” около слушателите – последното и липсващо досега измерение в традиционния съраунд звук, - за да вкара напълно слушателя в “пашкул” от естествен звук. Auro-3D технологията предлага естествено триизмерно разпространение на звука, давайки възможност на мозъка много по-лесно да го анализира, и така да създаде напълно ново и по-приятно изживяване за водачите в автомобила.
Разчитайки на повече от 60 години опит на Continental в създаването на радио, мултимедия и автомобилни инфотейнмънт системи, и Auro-3D технологиите на Auro Technologies, автомобилните производители ще могат да предложат революционно звуково изживяване, трансформирайки автомобила в джаз клуб или концертна зала. Auro-3D форматът е напълно скалируем, така че Continental може да ги конфигурира според нуждите на клиента – източниците може да варират от моно до оригинален 3D звук, а системата на високоговорителите може да бъде както традиционна, така и Auro 22.1 конструкция.
Auro-3D технологията предлага може би най-реалното и първокласно изживяване при слушане, далеч надминавайки CD качеството. Технологията е напълно скалируема чрез иновативния Auro-Matic алгоритъм, който позволява съдържание във всякакъв формат – моно, стерео, съраунд – да бъде миксирано, за да се превърне в триизмерно звуково изживяване независимо от източника. Така водачите скоро ще могат да се наслаждават на целия си музикален архив в 3D аудио.
Двете компании обявиха и скорошното пускане на голямо по обем съдържание в Auro-3D формат под формата на филми и музика, включително и 15 нови проекта на Dreamworks Animation.

 

Kia Soul - папамобил Kia Soul - папамобил
19 август 2014
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте