Lotus F1 Team и Renault Sport F1 потвърдиха партньорството си

Общи 20 февруари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 4685 посещения | без коментари

Lotus F1 Team и Renault Sport F1 имат удоволствието официално да потвърдят продължаването на тяхното успешно шаси-двигател партньорство за 2014 и насетне.
Renault ще снабдява отбора със своя Energy F1-2014 Power Unit за предстоящия сезон. Energy F1-2014 е високотехнологичен задвижващ тракт, проектиран за радикално новите технически правила за 2014, който обединява V6 турбодвигател с вътрешно горене и директно впръскване на горивото с два мотор-генератора, събиращи енергията, генерирана при отделяне на изгорелите газове и по време на спиране, като я отделят като електрическа и механична мощност. Комбинирани, системите ще бъдат над 35% по-енергоефективни спрямо предишните V8 двигатели благодарение на техническите и спортните правила, които определят ограничение на горивния поток от 100 кг/ч и максимално количество от 100 кг за състезание.
Удължаването на партньорството продължава дългата и успешна история на сътрудничество, което започва през 1995, когато Renault доставя своя легендарен V10 на Benetton, както е познат отборът по онова време. Успехът идва бързо, като партньорството осигурява титлата при конструкторите още през първата им съвместна година. Renault F1 Team бе създаден през 2002, след като Renault купи отбора. В Енстоун бе разположено развитието на шасито, а във Вири-Шатиьон – развитието на двигателя. Под логото на Renault отборът се доказа като доминираща сила чрез двете световни титли на Фернандо Алонсо през 2005 и 2006. Решението на Renault отново да се фокусира само върху доставката на двигатели за Ф1 доведе до продажбата на мажоритарния дял акции на Genii Capital през 2009. В края на 2010 година базираната в Люксембург група купи 100% от акциите в отбора. От тогава Renault остана като доставчик на двигатели за отбора, помагайки на екипа отново да излезе в челото на колоната в последните сезони.

 
Ключови думи:   renault
 

S3 Cabrio – Love is in the air! S3 Cabrio – Love is in the air!
20 февруари 2014
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте