VW потвърди 10-степенна DSG, пуска и нов мотор

Общи 13 май 2014 | Speed-Press.com A- A+ 16435 посещения | без коментари

Шефът на развойния отдел на Volkswagen Хайнц Якоб Неусер потвърди, че германският производител ще пусне на пазара 10-степенна автоматична трансмисия с два съединителя DSG. За нея бе обявено още преди година, но сега мениджърът хвърли повече светлина върху проекта.
Новата предавателна кутия ще замести актуалната 6-степенна, използвана за по-големите модели от гамата на VW. Проектирана е едновременно за напречно и надлъжно разположени двигатели и вероятно ще бъде използвана за по-широка гама от автомобили.
За жалост Неусер не посочи точно кога новата трансмисия ще бъде въведена на пазара. Освен това той потвърди, че по-късно през годината „народната“ марка въвежда 2,0-литров 4-цилиндров дизел. Моторът идва едновременно със следващото поколение на Passat. Новият силов агрегат ще продължи да бъде отбелязван като TDI. 236 к.с. ще е максималната му мощност.
Дъщерната компания на VW, Audi, на свой ред също въвежда нов двигател в лицето на 3,0-литров TDI с макс. мощност 272 к.с.

 
Ключови думи:   volkswagen
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте