Peugeot работи усилено върху новото семейство 208

Общи 28 януари 2011 | Auto-Press.net A- A+ 5498 посещения | без коментари

В недрата на френския автопроизводител кипи сериозна работа върху модела 208, който всъщност ще представлява изцяло ново семейство, включващо нормален хечбек, хот-вариант, SUV и кабриолет. За феновете на марката най-интересен е именно хот-вариантът, който се сочи за новия наследник на прочутите GTi варианти на марката, чийто най-ярък представител беше 205 GTi.

Новото спортно лъвче ще има 1,6-литров турбо мотор с мощност 200 к.с., вече познат ни добре от използването му в JCW варианта на немската бегачка с емблемата на Mini на капака. Новото спортно малко пежо ще има шаси, което е развитие на платформата използвана при Citroen DS3. Това ще му позволи да има много добро държане на пътя, с доста "остри" реакции на окачването и управлението, но с висока степен на безопасност и контролируемост.

Дизайнът на новото семейство ще ползва посоките на формата, използвана вече в големия модел 508, която има доста по-драматично присъствие на пътя и върху външността му са работили двамата топ-маестро - от Peugeot - Жил Видал и от страна на концерна PSA Жан-Пиер Плое. Идеята в основата на тяхната работа е да се избяга от прекалено закръглените форми и да се възстанови репутацията на марката като лидер в дизайна.

Вариантът купе ще има доста екстравагантен дизайн, леко котешко агресивен с линиите си, произлизащи от тези на концепта SR1, демонстриран миналата година на автосалона в Женева. Издължените задни светлини, скулптурни страници и елегантна задна част ще са "генетично" интегрирани в общата форма на колата, чиято поява се очаква през лятото на 2013-а.

Родстърът 208 ще е с основен конкурент на идващото двуместно кабрио на MINI, но ще е далеч по-евтино. Tой ще е предназначен за хора, които търсят освен свежия вятър в косите, леки адреналинови приливи от по-бързичко каране. Tова означава че 208 CC ще бъде предлаган като луксозен младежки автомобил за туризъм, ще има високооборудван интериор, напредничава мултимедиен комплекс и като опция сдвоен съединител. Тук двигателят ще е отново 1,6-литровият турбо, което ще направи новото кабрио истински наследник на легендарното кабрио 205 GTi. Ниската маса ще е в основата на привлекателността на колата, която за разлика от досегашният характерен за вариантите СС сгъваем твърд покрив, ще има чергило, а появата му се очаква в началото на 2014-а.

Новият SUV във фамилията 208 ще е определено с младежки дух, с доста интелигентни заемки от напредничавия концепт HR1, показан миналата есен на автосалона в Париж. Колата ще бъде позиционирана като съперник на вече появилия се и у нас Nissan Juke, кaто има голяма вероятност малкият SUV на Peugeot да бъде развит окончателно отново с Mitsubishi използвайки модела Mitsubishi ASX, подобно на модела 4007, развит съвместно с японския Outlander. Много вероятно е серийният вариант да получи като екстра и хибридното задвижване на концепта, включващ трицилиндров бензинов турбо мотор с ходов обем 1.2 литра.

 
Ключови думи:   citroen, gti, peugeot, psa
 

Снимки


 

Вицът на деня - 8 Вицът на деня - 8
28 януари 2011
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте