Daimler ще инвестира 1,5 млрд. евро в Зингелфинген

Общи 04 август 2014 | Speed-Press.com A- A+ 10180 посещения | без коментари

Daimler ще вложи 1,5 млрд. евро в завода си в град Зингелфинген през следващите 6 години. От компанията съобщават, че до решението се стигнало след преговори с работниците, позволяващи по-гъвкави работни смени при увеличаване или спиране на производството на модели. По този начин се спестяват поне 100 млн. евро.

Инвестицията ще бъде насочена към изграждане на нова бояджийница, цех за купета, както и помещение за сглобяване на новата Е-класа седан. Към този момент във фабриката в Зингелфинген, където работят 22 000 души, се произвеждат Е-класа, S-класа седан и CLS във варианти купе и „шутинг брейк“. Скоро се очаква там да започне и производството на GT AMG.

Вложението е част от плана на изпълнителния директор Дитер Цетше за повишаване на оперативните приходи с 10%, като по този начин Daimler да задмине конкурентите BMW и Audi. Цетше цели да превърне Mercedes в най-големия производител на луксозни автмобили до края на десетилетието.

Агенция Speed-Press

 
Ключови думи:   Mercedes-Benz
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте