Новото Discovery ще е по-скоро космически кораб

Общи 15 април 2014 | Speed-Press.com A- A+ 7145 посещения | без коментари

Land Rover представи Discovery Vision Concept SUV в Ню Йорк. С него марката продължава успешната сага на модела, чийто първи сериен вариант трябва да се появи през 2015 г. Добрата новина е, че в него са използвани технологии от общия развоен център на Jaguar и Land Rover.
Прототипът бе представен заедно с макета на новата туристическа совалка на Virgin Galactic, компанията за космически пътешествия на ексцентричния милионер Ричард Брансън. Това не е случайно, защото така бе сложено началото на съвместното партньорство между двете приключенски марки. Още повече че новото Disco е като малък космически кораб и дори нещо повече.
С прототипа на дневен ред излизат нови дизайнерски елементи като стъпаловиден покрив. Интериорът е изключително просторен и с богати възможности за реорганизация на пространството според различните нужди на собственика. От стандартен 7-местен автомобил, той лесно може да бъде трансформиран в 6-, 5- или дори 4-местен вариант, като последният по лукс се доближава до лимузините. Менюто е с тъчскрийн. С Discovery Vision Concept на дневен ред идват бъдещи разработки на компаниите като технологиите Human-Machine Interface (HMI) за мултимедиите, включително видеоразговори между пътниците чрез екраните на инфотейнмънт системата на гърбовете на задните седалки. Вратите, индикаторите, фаровете и въпросните екрани се управляват само с жестове.
Специално дистанционно позволява на шофьора да маневрира автомобила, без да е седнал вътре в него, като това се случва естествено при ниски скорости. Лазерни фарове се грижат за добрата видимост нощем.
Иновативен хедъп дисплей (Transparent Bonnet) незабавно показва терена, по който се движи автомобилът, или този, който предстои да превземе. Това е възможно, тъй като специални камери, монтирани под радиаторната решетка, предават образа. Лазери сканират терена, въобще сякаш концепцията е по-скоро космически кораб, отколкото автомобил.
Ще очакваме още информация за това Discovery през следващите две седмици във Facebook страницата на Land Rover.

 
Ключови думи:   land rover
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте