Най-големият хит в света на премиум кросоувърите е вече факт

Общи 18 юли 2011 | Speed-Press.com A- A+ 11630 посещения | без коментари

Преди броени дни официално започна производството на най-големия хит в света на премиум SUV автомобилите – Range Rover Evoque. На 4 юли от завода в Хейлууд, в близост до Ливърпул, излезе първият произведен готов Еvoque, който ще бъде дарен на Музея на британското автомобилостроене.
Range Rover Evoque се предлага в две версии – с 3 и 5 врати. При тривратата версия има две отделни задни седалки, като има вариант и за обща седалка при желание на клиента. Еvoque с 5 врати е още по-атрактивен, предлагащ по-голяма практичност и привлекателност за семействата. При него линията на покрива е с 30 мм по-висока, което осигурява повече място за главата и раменете за пътниците на задната седалка.
Моделът има три дизайнерски теми - Pure, създаваща чувство за модерност; Prestige, която залага на лукса и Dynamic, която придава самоуверен и спортен характер на автомобила. Всяка тема е по своему привлекателна по отношение на екстериорния стил, интериорните решения и характеристиките на оборудването, които предлагат най-високо ниво на комфорт в купето и удобства за хората в него.
Range Rover Evoque включва богат избор от двигатели – бензинови и дизелови с шестстепенни механични и автоматични скоростни кутии. Това е първият модел на Range Rover, който дава възможност за избор между 2WD (предно предаване) и 4WD (4х4).
Интересно е да се отбележи, че в завода в Хейлууд над 3000 човека ще удвоят усилията в работата си през следващите няколко месеца, за да могат всички, закупили новия Evoque, да получат автомобилите си навреме. 75% от производството ще бъде изнесено в повече от 170 страни по целия свят. Това ще внесе в хазната на Великобритания близо 2 милиарда лири. Друг факт е, че 50% от компонентите в новия Evoque са произведени на Острова с договори на стойност 2 милиарда лири, които ще бъдат разделени между 40 фирми доставчици.
Evoque е един от 40-те нови продукта, които ще бъдат представени в следващите 5 години от Jaguar и Land Rover. Той дава началото на най-мащабната офанзива в историята на двете британски марки в луксозния премиум сегмент. Оттук нататък годишно двата бранда ще инвестират по 1,5 милиарда лири в развитието на нови модели, двигатели и технологии.

 
Ключови думи:   land rover, prestige, range rover, voque
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте