Дакар 2014: X-Raid превзе подиума в етап 10

Общи 16 януари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 5510 посещения | без коментари

Нито гъстите облаци „феш феш“, нито жестоките дюни и миньорските пътища успяха да попречат на Monster Energy X-Raid Team да грабне първите три места в етап десет на Рали Дакар вчера.
Натискайки своите MINI -та в продължение на 631 километра, от Икике до Антофагаста, състезателите на Monster Energy – Стефан Петерханзел и Нани Рома, се впуснаха в преследване на етапния победител и заводски пилот на X-Raid – Насър ал Атия, завършвайки съответно втори и трети.
Въпреки, че Петерханзел не можеше да се мери с темпото на Ал-Атия, с второто си място френската легенда се доближава още повече до водача в генералното класиране – Нани Рома.
След последните няколко кошмарни дни за друг представител на Monster Energy X-Raid – Кристоф Холовчик, с навигатор Константин Жилцов, във вчерашния късметът му се обърна. Въпреки малките проблеми с навигацията екипажът успя да пресече финала в Антофагаста пети, затвърждавайки шестото си място в генералното класиране.
Техният съотборник – Орландо „Орли“ Теранова, също се справи отлично и завърши на седма позиция, само на две минути зад Холек. Аржентинецът се доближава все повече до Жиниел де Вилиерс, заемащ петото място в генералното класиране, с преднина от едва 20 секунди.
С наближаването на големия финал във Валпарайсо на 18 януари напрежението се натрупва и всеки километър е от значение. Смятан от повечето пилоти за най-важния в Дакар 2014, етап 11 ще подложи на изпитаниe хора и машини. 749 км ще бъдат изминати само за един ден, а пътят ще преминава през реки, дюни и най-сухото място на планетата – пустинята Атакама.

 
Ключови думи:   Off Road
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте