Във всяка кола има нещо българско

Общи 09 октомври 2013 | Speed-Press.com A- A+ 11905 посещения | без коментари

Доставчикът на електронни компоненти Wurth Elektronik iBe работи в България от 2002 година, когато купува една запусната стопанска постройка в Белозем и наема първите работници. За десет години бизнесът се е увеличил над 200 пъти и миналата година са произведени 203 млн. части, които се вграждат в по-големи компоненти на следващите по веригата и на практика могат да стигнат до всяка кола на планетата. Така излиза, че средно поне две джаджи във всяка кола са направени в България, съобщи на Международната автомобилна конференция в София Торстен Джордан, управляващ директор на Wurth Elektronik iBe.
Самата фирма е образец за бързо развитие. Създадена е през 1982 в малък гараж в Германия, възползва се от бързото нахлуване на електронните компоненти в колите и в момента има заводи в Чехия, Мексико, Китай. Българският завод дава работа на 243 работници и е втори след чешкия, но е по-голям от предприятията в Мексико, Китай и Германия.
„Не сме имали проблеми, стараем се да мислим локално и да даваме отговорност на местния екип. Тази формула работи добре”, обясни Джордан. Плановете за бъдещето предвиждат прехвърляне на нови, по-интелектаулни дейности в Блъгария, за да се използва потенциалът и да се създават по-привлекателни работни места за млади и високообарзовани хора. Нашата история тук е успешна и това ни позволява да отправим съвет към другите инвеститори. „Недейте да копи-пействате модел от друга страна. Тук културата е различна от тази в Германия например, но това не значи, че не може да се развива успешен бизнес”, допълни и мениджърът на българското подразделение Златан Китанов.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте